Post new topic   Reply to topic    Exup1000.co.uk Forum Index -> Workshop
View previous topic :: View next topic  
Author Message
YAMAEXUP
Commentary Team
Commentary Team
Joined: 09 Dec 2009
Posts: 840
Location: NW Kent
PostPosted: Thu Jun 21, 2018 10:53 pm    Post subject: Tacho Showing Double RPM When Hot Reply with quote

Anyone else had this?

I was riding home earlier after a rideout & the revs were showing really high, when I knew that the sound of the engine was a lot less. Once home I switched off & left it for 5 mins then tried again...still displaying twice the normal tickover rpm.
So I left it for 2 hours & tried again just before locking up for the night & the revs are normal. I'm thinking a connection problem somewhere which is affecting the readings. I'll start at the black box & use contact cleaner then GT85, but I won't know if i've found the problem until I get the engine really hot again.

Anyone have a similar problem before??
_________________
Bikes-they're in the blood.


www.blood.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Exup1000.co.uk Forum Index -> Workshop All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


www.exup1000.co.uk is owned and run by EXUP enthusiasts, for EXUP enthusiasts
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group